Työnohjaus & Coaching

Business coaching vai työnohjaus?

Työnohjaus sopii tilanteisiin, jossa halutaan esimerkiksi pysähtyä tarkastelemaan työn tekemisen tapoja ja rakenteita tai käsitellä haastavista työ- tai asiakastilanteista nousevia ajatuksia ja tunteita.

Coaching puolestaan sopii tilanteisiin, joissa on jo lähtökohtaisesti joku selkeä ongelma tai kehittämiskohde ja jonka suhteen halutaan työskennellä tiiviisti niin, että tavoitteet saavutetaan. 

Työnohjausprosessit ovat usein parinkin vuoden pituisia, joka mahdollistaa sen, että alussa voidaan käyttää aikaa asioiden jäsentelyyn ja ymmärtämiseen ja sitä kautta hakea prosessille suuntaa. 

Coaching-prosessit ovat ennemmin halki poikki ja pinoon tyylisiä, tavoite alusta saakka kirkkaana mielessä periaatteella. 

Mutta tietenkin asiakkaan tarve määrittää työskentelytavat; usein kyseeseen tulee jonkunlainen hybridi-ratkaisu yhdistäen työnohjauksen ja coachingin parhaat puolet, joskus jopa valmennuksellisilla elementeillä lisättynä. 

Markku Tilli

Työnohjaukselle ja coachingille yhteistä:

Soita tai laita viestiä, niin katsotaan millainen ratkaisu voisi tulla kyseeseen.

Työnohjaus

”Työnohjaus on alusta asti ollut todella ammattitaistoista ja se on auttanut minua tiimini johtamisessa. Markun tapa jäsentää asioita ja esittää erilaisia näkökulmia on samaan aikaan innostava ja voimaannuttava. Olen ehdottomasti saanut työnohjaukselta mitä olen halunnutkin eli reflektoivaa tukea arjen työhöni. Korona-aika toi oman mausteensa ja haasteensa päivittäiseen työhön (etätyössä kaikki reilun vuoden), mutta tässäkin olen kokenut saavani työkaluja sekä uusia näkökulmia työnohjauksesta. Suosittelen lämpimästi Markkua työnohjaajaksi oman kokemukseni perusteella.

Miguel Reyes

Tiimipäällikkö, Mieli ry

Coaching

”Markku oli mukanamme projektissa, jossa tavoitteena oli luoda yhteiset rutiinit tietyille asiakaspalvelutiimin työtehtäville. Näin esihenkilön näkökulmasta Markku toimi tukena ohjaten keskustelun pysymistä itse aiheessa. Käsittelimme myös itseohjautuvuuden, rutiinien luomisen ja niistä lipsumisen teemoja, jotka auttavat pitämään rutiineja yllä myös projektin päätyttyä.

Markun avulla projektista tuli tiedostavampi ja tehokkaampi, kuin mitä se olisi ollut itsenäisesti toteutettuna.”

Jenni Naskali

GLOBAL OTD DIRECTOR, TRESTON OY

Ota yhteyttä

Mitä saisi olla?

Täytä yhteydenottolomake, niin jutellaan lisää. Voit ottaa yhteyttä myös soittamalla tai sähköpostitse!

Tietosuojaseloste

Kehittämispäivien ja luentojen teemoja voivat olla ainakin seuraavat:

Kehittämispäivä ja luennot räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan.
Katso ohjeellinen hinnasto.